Avoimet työpaikat

Tarjoilija Pääkaupunkiseudulle

Haemme asiakkaillemme Pääkaupunkiseudulle ammattitaitoisia tarjoilijoita. Töitä on tarjolla useissa eri kohteissa, erimittaisiin... Lue lisää »

Kokki Saariselälle!

Haemme asiakkaallemme Saariselälle ammattinsa osaavaa a'la carte kokkia. Mahdollisuus tehdä myös catering-keikkaa. Odotamme hakijalta... Lue lisää »

Á la carte -tasoinen tarjoilija Lappiin

Haemme asiakkaallemme Lappiin ammattitaitoista á la carte -tasoista tarjoilijaa! Asiakkaamme on kansainvälisestikin tunnettu hotelli... Lue lisää »

Kokki, ravintolapäällikkö ja tarjoilija!

Haemme ravintola-asiakkaallemme Helsinkiin kokkia, ravintolapäällikköä sekä kahta tarjoilijaa! Alan ammattilainen. Sinulle on... Lue lisää »

Kokki tai emäntä -suurtalous

Haemme asiakkaallemme Espooseen yrittäjää tai yrittäjähenkistä kokkia tai emäntää. Alkuvuodesta avautuu paikka senioritalon kokkina... Lue lisää »

Taksinkuljettaja

Haemme asiakkaallemme Helsinkiin useita taksinkuljettajia! Asiakkaamme autot kuuluvat tunnetun ja luotettavan toimijan, Taksi Helsingin... Lue lisää »

Are you looking for some new job experiences?

Are you looking for some new job experiences? Looking for a job – permanent or time-limited? Would you like to try working in some... Lue lisää »

Muuttoautonkuljettaja

Etsimme asiakkaallemme pääkaupunkiseudulle useita ahkeria ja luotettavia muuttoautonkuljettajia! Tarjolla on työ... Lue lisää »

Olisitko Sinä etsimämme TESTIAUTOMAATIOKEHITTÄJÄ

Etsimme asiakkaallemme osaajia testiautomaatiotiimiin. Testiautomaatiokehittäjänä autat yrityksen asiakkaita heidän teknisissä haasteissaan... Lue lisää »

CNC Koneistaja

Etsimme KONEISTAJIA Etsimme ammattitaitoisia CNC-koneistajia eri pituisiin työsuhteisiin. Mahdollisuus myös vakituisiin työsuhteisiin... Lue lisää »

Haemme ammattitaitoisia AARPORAAJIA asiakasyrityksillemme määräaikaisiin työsuhteisiin

Edellytämme kokemusta aarporauksesta, isompien kappaleiden koneistuksesta sekä asetusten teosta ja ohjelmoinnista. (Ohjaus Heidenhain... Lue lisää »

Kokki, tarjoilija, vastaanottovirkailija, siivooja, keittiöapulainen! Lappi kutsuu!

Haemme asiakkaillemme Lappiin ammattitaitoista työvoimaa eri pituisiin työsuhteisiin. Työpaikkoja on tarjolla useita: Kokki:... Lue lisää »

Oletko kiinnostunut uusista työtehtävistä?

Etsitkö töitä -vakituista tai määräaikaista? Haluaisitko kokeilla työtä uudella toimialalla? Henkilöstövuokraus Rent-X Oy on... Lue lisää »

Ensi vuoden alun työllistämisaikeet näyttävät barometrin mukaan positiivisilta, ja etenkin teollisuuteen odotetaan kasvua.

27.12.2018
Toimittaja Vilma Komulainen, duunitori.fi

Vuoden 2019 ensimmäisen neljänneksen työmarkkinabarometri on nyt julkaistu. Ensi vuoden alun työllistämisaikeet näyttävät barometrin mukaan positiivisilta, ja etenkin teollisuuteen odotetaan kasvua.

Työvoimaratkaisuja tarjoava ja kehittävä ManpowerGroup julkaisee neljä kertaa vuodessa työmarkkinabarometrin, joka tutkii työnantajien aikomuksia lisätä tai vähentää henkilöstönsä määrää seuraavan kvartaalin aikana.

Vuoden 2019 ensimmäisen neljänneksen barometrin mukaan suurin osa suomalaisista työnantajista arvioi henkilöstömääränsä pysyvän ennallaan, 7 % arvioi palkkaavansa lisää työvoimaa ja 8 % arvioi joutuvansa tekemään henkilöstövähennyksiä.

Tutkimuksessa kerätään tietoja yli 60 000 työnantajalta 44 maassa neljä kertaa vuodessa. Suomessa työmarkkinabarometria varten haastatellaan 625 työnantajaa eri puolilta maata, eri toimialoilta ja eri yrityskokoluokista.

Työllistämisaikeiden kasvua povataan etenkin teollisuuteen

Seitsemän kymmenestä toimialasta ennustaa henkilöstömääränsä kasvavan tulevan kvartaalin aikana. Lupaavimmat työllistämisaikeet on teollisuudessa, jossa indikaattori on +16.

Varovaista työllistämisaikeen kasvua povaavat myös julkisen hallinnon, koulutuksen ja terveys- ja sosiaalipalveluiden sektori (+10), rahoitus-, vakuutus- ja kiinteistöala sekä liike-elämän palvelut (+9) ja kuljetus- ja varastointiala sekä informaatio- ja viestintäala (+7).

Työmarkkinabarometri Q1 2019 toimialat Manpower Group

”Selvä merkki väestörakenteemme haasteista on viime aikoina käyty yhä laajempi keskustelu työperäisen maahanmuuton helpottamisesta ja nopeuttamisesta. On paljon toimialoja tai palveluita, jotka eivät yksinkertaisesti pyöri sillä määrällä työvoimaa, joka niihin on tarjolla”, analysoi barometrin tuloksia ManpowerGroupin toimitusjohtaja Matti Kariola.

Positiivisimmat kasvunäkymät löytyvät Itä-Suomesta

Maantieteellisesti työllistämisaikeet näkyvät positiivisesti etenkin Itä-Suomessa. Heikointa kasvu tulee raportin mukaan olemaan Länsi-Suomessa, jossa työllistämisaikeet heikkenivät viidellä prosenttiyksiköllä edelliseen vuosineljännekseen verrattuna.

Muihin Pohjoismaihin verrattuna Suomessa on edelleen vahvimmat työllistämisaikeet.

”Yleinen talouskasvun hidastuminen näkyy toistaiseksi vain vähän Suomen työllistämisaikeissa. Vaikka makrotalouden kasvuvauhti olisikin hitaampaa, se ei välittömästi heijastu reaalitalouteen. Esimerkiksi teollisuuden tilaukset näkyvät lisätyövoiman tarpeena pitkällä aikavälillä”, Matti Kariola sanoo.