Avoimet työpaikat

Kunnossapitoasentaja Konejunik Oy

Haemme asiakkaallemme Konejunik Oy:lle kunnossapitoasentajaa, työ on kokoaikainen ja vakituinen. Työ on 3-vuorotyötä, ei kuitenkaan... Lue lisää »

Kotisiivooja Espooseen

Etsimme asiakkaallemme Espooseen kotisiivoojaa. Työ tapahtuu asiakkaiden kodeissa, joten erinomaiset vuorovaikutustaidot ja sujuva... Lue lisää »

Kokki Espoon Eläkekotisäätiö sr

Haemme asiakkaallemme Espoon Eläkekotisäätiölle kokkia. Valittu henkilö palkataan suoraan Espoon Eläkekotisäätiön palvelukseen. Espoon... Lue lisää »

Tekninen kiinteistönhuoltaja

Haemme asiakkaallemme Samunova Oy:lle teknistä kiinteistönhuoltajaa, työ on kokoaikainen ja vakituinen. Valittu henkilö palkataan suoraan... Lue lisää »

Kokki Gaius-säätiö sr, Gaius Ravintolat

Haemme asiakkaallemme Gaius-säätiölle kokkia määräaikaiseen työsuhteeseen 31.1.2021 saakka, myöhemmin on mahdollisuus toistaiseksi... Lue lisää »

Lämpöpumppu- ja kylmälaiteasentaja

Haemme asiakkaallemme Pääkaupunkiseudulle ammattitaitoista lämpöpumppu- ja kylmälaiteasentajaa. Töitä tarjolla heti. Hakijalta odotamme... Lue lisää »

Tarjoilija Pääkaupunkiseudulle

Haemme asiakkaillemme Pääkaupunkiseudulle ammattitaitoisia tarjoilijoita. Töitä on tarjolla useissa eri kohteissa, erimittaisiin... Lue lisää »

Kokki Saariselälle!

Haemme asiakkaallemme Saariselälle ammattinsa osaavaa a'la carte kokkia. Mahdollisuus tehdä myös catering-keikkaa. Odotamme hakijalta... Lue lisää »

Á la carte -tasoinen tarjoilija Lappiin

Haemme asiakkaallemme Lappiin ammattitaitoista á la carte -tasoista tarjoilijaa! Asiakkaamme on kansainvälisestikin tunnettu hotelli... Lue lisää »

Kokki, ravintolapäällikkö ja tarjoilija!

Haemme ravintola-asiakkaallemme Helsinkiin kokkia, ravintolapäällikköä sekä kahta tarjoilijaa! Alan ammattilainen. Sinulle on... Lue lisää »

Taksinkuljettaja

Haemme asiakkaallemme Helsinkiin useita taksinkuljettajia! Asiakkaamme autot kuuluvat tunnetun ja luotettavan toimijan, Taksi Helsingin... Lue lisää »

Are you looking for some new job experiences?

Are you looking for some new job experiences? Looking for a job – permanent or time-limited? Would you like to try working in some... Lue lisää »

Muuttoautonkuljettaja

Etsimme asiakkaallemme pääkaupunkiseudulle useita ahkeria ja luotettavia muuttoautonkuljettajia! Tarjolla on työ... Lue lisää »

Olisitko Sinä etsimämme TESTIAUTOMAATIOKEHITTÄJÄ

Etsimme asiakkaallemme osaajia testiautomaatiotiimiin. Testiautomaatiokehittäjänä autat yrityksen asiakkaita heidän teknisissä haasteissaan... Lue lisää »

CNC Koneistaja

Etsimme KONEISTAJIA Etsimme ammattitaitoisia CNC-koneistajia eri pituisiin työsuhteisiin. Mahdollisuus myös vakituisiin työsuhteisiin... Lue lisää »

Haemme ammattitaitoisia AARPORAAJIA asiakasyrityksillemme määräaikaisiin työsuhteisiin

Edellytämme kokemusta aarporauksesta, isompien kappaleiden koneistuksesta sekä asetusten teosta ja ohjelmoinnista. (Ohjaus Heidenhain... Lue lisää »

Kokki, tarjoilija, vastaanottovirkailija, siivooja, keittiöapulainen! Lappi kutsuu!

Haemme asiakkaillemme Lappiin ammattitaitoista työvoimaa eri pituisiin työsuhteisiin. Työpaikkoja on tarjolla useita: Kokki:... Lue lisää »

Oletko kiinnostunut uusista työtehtävistä?

Etsitkö töitä -vakituista tai määräaikaista? Haluaisitko kokeilla työtä uudella toimialalla? Henkilöstövuokraus Rent-X Oy on... Lue lisää »

Pomolla on oikeus määrätä, mutta se uhkaa unohtua

28.11.2018
Talouselämä 28.11.2018

Työntekijä voi pitää normaalia johtamista epäasiallisena kohteluna

Kaksi asianajotoimisto Castrén & Snellmanin osakasta kirjoittaa, että matalan hierarkian organisaatioissa voi unohtua, että työnantajalla on oikeus antaa työn tekemiseen liittyviä ohjeita ja määräyksiä.

Ennen pomo määräsi ja sillä sipuli.

Nykyään etenkin tietotyössä painotetaan keskustelevaa johtamista. Puhutaan itsensä johtamisesta ja itseohjautuvuudesta. Organisaatiopsykologi Pekka Järvinen sanoi hiljattain Helsingin Sanomissa, että pomot eivät enää uskalla tehdä epämiellyttäviä päätöksiä.

Järvisen mukaan liiallisesta autoritäärisyydestä on syytä päästä eroon, mutta tilanne on mennyt liian pitkälle. Hänen mukaansa lepsuuden taustalla on se, että pomot pelkäävät työntekijöidensä nostavat metelin julkisuudessa tai jäävän sairauslomalle.

Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy:n osakkaat Outi Tähtinen ja Tomi Kemppainen kommentoivat ilmiötä kirjoituksessaan. Heidän mukaansa nykypäivän työyhteisössä työnantajan työnjohto-oikeus uhkaa unohtua.

"Työntekijä saattaa yhä useammin kokea normaalin työnantajan oikeuden johtaa työtä epäasialliseksi kohteluksi", osakkaat kirjoittavat.

Oikeus pomottaa

Tähtinen ja Kemppainen muistuttavat, että työnantajan työnjohto-oikeus on työsopimuslain peruslähtökohta. Työnjohto-oikeuden nojalla työnantajalla on oikeus antaa työn tekemiseen liittyviä ohjeita ja tarvittaessa myös määräyksiä.

"Jos työyhteisön hierarkia on matala, tätä oikeutta ei normaalissa arjessa välttämättä edes huomata. Kiperämmän tilanteen tullessa tilanne muuttuu", osakkaat kirjoittavat.

Työntekijät tulkitsevat työnantajan vastuun työturvallisuudesta eri tavalla kuin aiemmin. Tähtisen ja Kemppaisen mukaan entistä useammin vastuukeskustelun keskiöön nousee väite siitä, että työntekijöiden henkistä terveyttä on vaarannettu.

Osakkaat huomauttavat, että työturvallisuuteen liittyviin laiminlyönteihin ja puutteisiin voidaan puuttua oikeusturvakeinoilla, joiden perusta on rikoslaissa.

"Näitä keinoja tulisi käyttää vain törkeimpien tilanteiden seuraamuksiksi. Niihin vetoaminen työpaikan normaaleissa erimielisyystilanteissa tai vastatoimena työnjohto-oikeuden käyttämiseen ei ole kenenkään etu", Tähtinen ja Kemppainen kirjoittavat.