Avoimet työpaikat

Press Brake Operator/Abkant/Särmääjä

We are looking Press Brake Operators/Abkants for our customers . The work is available in multiple locations in Finland. We are looking for... Lue lisää »

Polkupyörien huoltaja Larunpyörälle Helsingin Lauttasaareen

Haemme asiakkaallemme Larunpyörälle polkupyörien huoltajaa kesäksi Lauttasaareen, Helsinkiin. Larunpyora.com / Bikeimport Finland OY on... Lue lisää »

Pyörämyyjä Larunpyörä -liikkeeseen Helsinkiin

Haemme asiakkaallemme Larunpyörälle pyörämyyjiä kesäksi Lauttasaareen, Helsinkiin. Larunpyora.com / Bikeimport Finland OY on Suomen... Lue lisää »

Kokki TAGin ravintola Vistaan Espooseen

Haemme asiakkaallemme Ravintola Vistaan Espooseen kesäsesonkiin ammattitaitoista kokkia. Ravintola Vista valmistaa herkkuja ja tapahtumia... Lue lisää »

Metallityöntekijä- puikkohitsaaja

Haemme asiakkaallemme Pääkaupunkiseudulle metallityöntekijää, jolla on kokemusta puikkohitsauksesta ja vähintään B-ajokortti. Töitä... Lue lisää »

Ravitsemustyöntekijä Gaius-säätiölle

Haemme asiakkaallemme Gaius-säätiölle ravitsemustyöntekijää lomansijaisuuteen 1.5.2019-31.10.2019. Valittu henkilö palkataan suoraan... Lue lisää »

Autonasentaja/Automekaanikko Soukkaan

Haemme asiakkaallemme, Espoon Soukkaan huhtikuussa avautuvaan Soukan Autokorjaamo ja Autotarvike Oy:n toimipisteeseen ammattinsa osaavaa... Lue lisää »

Levyseppähitsaaja/NC-sorvaaja

Haemme asiakkaallemme Varsinais-Suomeen ammattitaitoista levyseppähitsaajaa, joka hallitsee myös NC-sorvin käytön. Toivomme hakijalla olevan... Lue lisää »

Kotisiivooja Espooseen

Etsimme asiakkaallemme Espooseen kotisiivoojaa. Työ tapahtuu asiakkaiden kodeissa, joten erinomaiset vuorovaikutustaidot ja sujuva... Lue lisää »

Kokki Gaius-säätiö sr, Gaius Ravintolat

Haemme asiakkaallemme Gaius-säätiölle kokkia määräaikaiseen työsuhteeseen 31.1.2021 saakka, myöhemmin on mahdollisuus toistaiseksi... Lue lisää »

Lämpöpumppu- ja kylmälaiteasentaja

Haemme asiakkaallemme Pääkaupunkiseudulle ammattitaitoista lämpöpumppu- ja kylmälaiteasentajaa. Töitä tarjolla heti. Hakijalta odotamme... Lue lisää »

Tarjoilija Pääkaupunkiseudulle

Haemme asiakkaillemme Pääkaupunkiseudulle ammattitaitoisia tarjoilijoita. Töitä on tarjolla useissa eri kohteissa, erimittaisiin... Lue lisää »

Á la carte -tasoinen tarjoilija Lappiin

Haemme asiakkaallemme Lappiin ammattitaitoista á la carte -tasoista tarjoilijaa! Asiakkaamme on kansainvälisestikin tunnettu hotelli... Lue lisää »

Taksinkuljettaja

Haemme asiakkaallemme Helsinkiin useita taksinkuljettajia! Asiakkaamme autot kuuluvat tunnetun ja luotettavan toimijan, Taksi Helsingin... Lue lisää »

Are you looking for some new job experiences?

Are you looking for some new job experiences? Looking for a job – permanent or time-limited? Would you like to try working in some... Lue lisää »

Muuttoautonkuljettaja

Etsimme asiakkaallemme pääkaupunkiseudulle useita ahkeria ja luotettavia muuttoautonkuljettajia! Tarjolla on työ... Lue lisää »

Olisitko Sinä etsimämme TESTIAUTOMAATIOKEHITTÄJÄ

Etsimme asiakkaallemme osaajia testiautomaatiotiimiin. Testiautomaatiokehittäjänä autat yrityksen asiakkaita heidän teknisissä haasteissaan... Lue lisää »

CNC Koneistaja

Etsimme KONEISTAJIA Etsimme ammattitaitoisia CNC-koneistajia eri pituisiin työsuhteisiin. Mahdollisuus myös vakituisiin työsuhteisiin... Lue lisää »

Haemme ammattitaitoisia AARPORAAJIA asiakasyrityksillemme määräaikaisiin työsuhteisiin

Edellytämme kokemusta aarporauksesta, isompien kappaleiden koneistuksesta sekä asetusten teosta ja ohjelmoinnista. (Ohjaus Heidenhain... Lue lisää »

Kokki, tarjoilija, vastaanottovirkailija, siivooja, keittiöapulainen! Lappi kutsuu!

Haemme asiakkaillemme Lappiin ammattitaitoista työvoimaa eri pituisiin työsuhteisiin. Työpaikkoja on tarjolla useita: Kokki:... Lue lisää »

Työelämän muutos lähtee minusta itsestäni

7.12.2018
Timo Karkola, ammattikasvatusneuvos, Ami-säätiön johtaja ja Amiedun rehtori

Nykyisellä osaamisella ja toimintamallilla saavutetaan nykyiset tulokset. Ei enempää, ei laadukkaampaa, ei kustannustehokkaampaa. Jos haluan tulevaisuudessa jotakin parempaa, minun on kehitettävä sekä ajatustapaani, että osaamisperustaani ja toimintamalliani. Ehkäpä jopa uudistettava tai luotava ne kokonaan uudelle perustalle.

”Miksi kaiken pitää aina muuttua … grrrr” noitui takavuosina eräs tunnettu tv-hahmo. Kuinka usein tunnistan tämän pienen muutosvastarinnan kiisken myös itsessäni. Onhan muutos aina haaste, jopa riski ja pakottaa pois tutusta ja turvallisesta uomasta.

Tunnetilojen tai julkista keskustelua turhan usein vaivaavan populismin ei saisi antaa estää tosiasioihin perustuvaa, viileää tarkastelua ja kehittämispäätösten tekoa. Tilastot osoittavat, että Suomi on mm. elinvoimaisempi ja turvallisempi maa kuin koskaan ennen historiansa aikana. Suomalaisten instituutioiden tarjoamalta vakaalta pohjalta uuden luominen tai hallittujen riskien ottaminen ei ehkä olekaan niin kauhea juttu.

Suomalaisen yhteiskunnan kehityksessä korostuvat työn ja työelämän muutos, kansainvälistyminen, teknologian murros, erityisesti digitalisaatio, väestön ikääntyminen, eriarvoistuminen sekä arvojen ja asenteiden muutos. Työelämän ja työtehtävien muutoksia tai uudenlaisten työpaikkojen syntymistä on varsin vaikea ennakoida täsmällisesti. Työ ei tulevaisuudessa lopu, mutta se muuttaa koko ajan muotoaan. Samoin kanavat tulla työmarkkinoille tai siirtyä työstä työhön.

Uudenlainen työ vaatii uudenlaista osaamista sekä mekanismeja yhdistää työn kysyntä ja tarjonta. Suurissa muutoksissa tarvitaan motivaatiota ja innostusta uusien taitojen ja jopa uuden ammatin hankkimiseen sekä joustavuutta ja kykyä sietää epävarmuutta. Aivan samoin se tarjoaa yrityksille mahdollisuudet kehittää uusia liiketoimintamalleja. Yhteiskunnallinen haaste on määritellä mikä osa osaamisesta ja sen rahoituksesta on jatkossa yhteiskunnan, mikä työnantajien tai työntekijöiden itsensä rahoitettavaa.

Valtakunnallisella tasolla osaamisen kehittämis- ja yrityspalveluiden uudistaminen on nyt koottu useitten hanketasoisten ohjelmien alle: ammatillisen koulutuksen reformi, jatkuvan oppimisen reformi sekä maakunta- ja kasvupalvelu-uudistus. Otsikoiden takaa lukija löytää tavoitteen tuottaa nykyistä asiakaslähtöisempiä, laadukkaampia ja vaikuttavampia sekä kustannustehokkaampia toimintamalleja yritysten ja yhteisöjen kilpailuaseman tai työntekijöiden työmarkkina-arvon parantamiseksi.

Näkemykseni mukaan nyt käsillä oleva murros edellyttää kolmen muutoksen saman aikaista toteutumista: koulutus- ja kehittämispalveluiden tuotantoa tarkastellaan jatkossa hieman aiempaa korostetummin työmarkkinoiden kysyntälähtökohdista. Lisäksi palveluntuottajat hyödyntävät jo olemassa olevan digitalisaation mahdollisuudet ja luovat arvoa verkottumalla samoihin asioihin uskovien tai yhteiset päämäärät jakavien toimijoiden kanssa.

Katse yli vaalien on sarja blogitekstejä, jotka käsittelevät HPL:lle tärkeitä vaaliteemoja, kuten työn tekemisen kannattavuutta, työllisyyspalvelujen tehokkuutta, työelämäkoulutusta, ulkomaalaisia työntekijöitä sekä monimuotoisia työsuhteita.