Avoimet työpaikat

Tarjoilija Pääkaupunkiseudulle

Haemme asiakkaillemme Pääkaupunkiseudulle ammattitaitoisia tarjoilijoita. Töitä on tarjolla useissa eri kohteissa, erimittaisiin... Lue lisää »

Kokki Saariselälle!

Haemme asiakkaallemme Saariselälle ammattinsa osaavaa a'la carte kokkia. Mahdollisuus tehdä myös catering-keikkaa. Odotamme hakijalta... Lue lisää »

Á la carte -tasoinen tarjoilija Lappiin

Haemme asiakkaallemme Lappiin ammattitaitoista á la carte -tasoista tarjoilijaa! Asiakkaamme on kansainvälisestikin tunnettu hotelli... Lue lisää »

Kokki, ravintolapäällikkö ja tarjoilija!

Haemme ravintola-asiakkaallemme Helsinkiin kokkia, ravintolapäällikköä sekä kahta tarjoilijaa! Alan ammattilainen. Sinulle on... Lue lisää »

Kokki tai emäntä -suurtalous

Haemme asiakkaallemme Espooseen yrittäjää tai yrittäjähenkistä kokkia tai emäntää. Alkuvuodesta avautuu paikka senioritalon kokkina... Lue lisää »

Taksinkuljettaja

Haemme asiakkaallemme Helsinkiin useita taksinkuljettajia! Asiakkaamme autot kuuluvat tunnetun ja luotettavan toimijan, Taksi Helsingin... Lue lisää »

Are you looking for some new job experiences?

Are you looking for some new job experiences? Looking for a job – permanent or time-limited? Would you like to try working in some... Lue lisää »

Muuttoautonkuljettaja

Etsimme asiakkaallemme pääkaupunkiseudulle useita ahkeria ja luotettavia muuttoautonkuljettajia! Tarjolla on työ... Lue lisää »

Olisitko Sinä etsimämme TESTIAUTOMAATIOKEHITTÄJÄ

Etsimme asiakkaallemme osaajia testiautomaatiotiimiin. Testiautomaatiokehittäjänä autat yrityksen asiakkaita heidän teknisissä haasteissaan... Lue lisää »

CNC Koneistaja

Etsimme KONEISTAJIA Etsimme ammattitaitoisia CNC-koneistajia eri pituisiin työsuhteisiin. Mahdollisuus myös vakituisiin työsuhteisiin... Lue lisää »

Haemme ammattitaitoisia AARPORAAJIA asiakasyrityksillemme määräaikaisiin työsuhteisiin

Edellytämme kokemusta aarporauksesta, isompien kappaleiden koneistuksesta sekä asetusten teosta ja ohjelmoinnista. (Ohjaus Heidenhain... Lue lisää »

Kokki, tarjoilija, vastaanottovirkailija, siivooja, keittiöapulainen! Lappi kutsuu!

Haemme asiakkaillemme Lappiin ammattitaitoista työvoimaa eri pituisiin työsuhteisiin. Työpaikkoja on tarjolla useita: Kokki:... Lue lisää »

Oletko kiinnostunut uusista työtehtävistä?

Etsitkö töitä -vakituista tai määräaikaista? Haluaisitko kokeilla työtä uudella toimialalla? Henkilöstövuokraus Rent-X Oy on... Lue lisää »

Työelämätaitojen merkitys kasvaa tulevaisuuden työelämässä

21.12.2018
Matti Kariola toimitusjohtaja, ManpowerGroup hpl.fi -blogi

Yhteistyötaidot, osaava kommunikaatio ja muutoskyvykkyys ovat keskiössä yksilöiden menestyksessä tulevaisuuden työelämässä.

Työelämäkeskustelun keskiössä on muutos. Hyvä niin, sillä vahva muutos on käynnissä ja siihen pitää mukautua ja valmistautua. Tähän asti keskustelun aiheena on pääsääntöisesti ollut osaajapula eli pohdinta siitä, miten yritykset voivat varmistaa oikeanlaisen osaamisen löytymisen.

Muutoksessa tärkeintä on kuitenkin yksilö. Jotta yritysten muuttuminen onnistuisi menestyksekkäästi, on keskeistä ymmärtää, että kaikki lähtee yksilöiden muutoksesta. Miten jokainen meistä kehittää uraansa muuttuvassa työmaailmassa, mitä yksilöltä odotetaan ja miten säilyttää oma arvonsa muuttuvilla työmarkkinoilla, on avain menestykseen.

Yksilöiden ammatillinen kehittyminen nähdään edelleen lähinnä substanssiosaamisen lisäämisenä. Muuttuvassa työelämässä substanssiosaamisen kartuttaminen ei välttämättä kuitenkaan enää riitä.

Avainosaamista yksilön menestymisen kannalta ovatkin työelämätaidot. Yhteistyötaidot, hyvä kommunikaatio ja muutoskyvykkyys ovat nyt keskiössä. Kun työura tulevaisuudessa koostuu eri tyyppisistä työsuhteista ja rooleista, joita vaihdetaan ja muunnetaan erilaisten projektien ja työvaiheiden mukaan, juuri työelämätaitojen merkitys kasvaa.

Työelämätaidoissa yksilön rooli korostuu

On totta, että jotkut meistä on luontaisesti parempia pehmeinä pidetyissä työelämätaidoissa kuin toiset. Muuttuvissa organisaatiossa se saattaa johtaa osaamisen polarisoitumiseen. Tämän vuoksi onkin erityisen merkityksellistä opettaa, kouluttaa ja tukea työelämätaitoja, jotta jokainen voi kasvattaa omaa osaamistaan.

Samaan aikaan kun yhteiskunnan ja organisaatioiden on annettava tukea näiden taitojen oppimisessa ja kehittämisessä, myös yksilöiden on itse otettava yhä enemmän vastuuta taitojen kartuttamisessa. Erityisesti työelämätaitojen kehittämisessä yksilön rooli korostuu. Tämä johtuu siitä, että työelämätaidot, jos mitkä, ovat taitoja, joiden kehittämisen halu pitää lähteä ihmisestä itsestään. Ne ovat taitoja, jotka pitää elää ja viedä omaan käyttäytymiseensä, joten niiden oppimiseen ei voida pakottaa, vaan yksilön itsensä pitää motivoitua ja haluta kehittyä.

Jotta kehittymiseen pystyy, on tärkeää sekä tuntea itsensä että nähdä nykyinen tilanteensa puolueettomasti. Vain tämän tiedon pohjalta omia taitojaan voi muuttaa ja kehittää.