Avoimet työpaikat

CNC-Koneistaja Espooseen

Haemme asiakkaallemme Espooseen ammattitaitoista CNC-koneistajaa alumiinivalimoon. Työtä tehdään kahdessa vuorossa, klo 6-22 välillä... Lue lisää »

Puikkohitsaaja

Haemme asiakkaallemme Pääkaupunkiseudulle puikkohitsaajaa, jolla on vähintään B-ajokortti. Töitä tehdään eri kohteissa, pääasiassa... Lue lisää »

Sahuri-metallityöntekijä Vepe Oy Peltoselle

Haemme asiakkaallemme Vepe Oy Peltoselle Tuusulaan sahuria/metallityöntekijää. Vepe Oy Peltonen on tehnyt teollista tuotantoa... Lue lisää »

Työkaluvalmistaja-korjausasentaja Vepe Oy Peltoselle

Haemme asiakkaallemme Vepe Oy Peltoselle Tuusulaan työkaluvalmistajaa/korjausasentajaa. Vepe Oy Peltonen on tehnyt teollista tuotantoa... Lue lisää »

Tuotantotyöntekijä-levyttäjä Vepe Oy Peltoselle

Haemme asiakkaallemme Vepe Oy Peltoselle Tuusulaan tuotantotyöntekijää/levyttäjää. Vepe Oy Peltonen on tehnyt teollista tuotantoa... Lue lisää »

CNC-koneistaja Pikapaja Oy:lle

Haemme asiakkaallemme Pikapaja Oy:lle CNC-koneistajaa. Pikapaja Oy on Pohjois-Pohjanmaalla, Pyhäjärven maisemissa toimiva metallialan yritys... Lue lisää »

Palkanlaskija Count Deal Oy:lle Helsinkiin

Etsimme asiakkaallemme Count Deal Oy:lle palkanlaskijaa vakituiseen ja kokoaikaiseen työsuhteeseen. Työpaikka sijaitsee Kauppakeskus... Lue lisää »

Kirjanpitäjä Count Deal Oy:lle Helsinkiin

Etsimme asiakkaallemme Count Deal Oy:lle kirjanpitäjää vakituiseen ja kokoaikaiseen työsuhteeseen. Työpaikka sijaitsee Kauppakeskus... Lue lisää »

Press Brake Operator/Abkant/Särmääjä

We are looking Press Brake Operators/Abkants for our customers . The work is available in multiple locations in Finland. We are looking for... Lue lisää »

Polkupyörien huoltaja Larunpyörälle Helsingin Lauttasaareen

Haemme asiakkaallemme Larunpyörälle polkupyörien huoltajaa kesäksi Lauttasaareen, Helsinkiin. Larunpyora.com / Bikeimport Finland OY on... Lue lisää »

Metallityöntekijä- puikkohitsaaja

Haemme asiakkaallemme Pääkaupunkiseudulle metallityöntekijää, jolla on kokemusta puikkohitsauksesta ja vähintään B-ajokortti. Töitä... Lue lisää »

Lämpöpumppu- ja kylmälaiteasentaja

Haemme asiakkaallemme Pääkaupunkiseudulle ammattitaitoista lämpöpumppu- ja kylmälaiteasentajaa. Töitä tarjolla heti. Hakijalta odotamme... Lue lisää »

Taksinkuljettaja

Haemme asiakkaallemme Helsinkiin useita taksinkuljettajia! Asiakkaamme autot kuuluvat tunnetun ja luotettavan toimijan, Taksi Helsingin... Lue lisää »

Are you looking for some new job experiences?

Are you looking for some new job experiences? Looking for a job – permanent or time-limited? Would you like to try working in some... Lue lisää »

Muuttoautonkuljettaja

Etsimme asiakkaallemme pääkaupunkiseudulle useita ahkeria ja luotettavia muuttoautonkuljettajia! Tarjolla on työ... Lue lisää »

CNC Koneistaja

Etsimme KONEISTAJIA Etsimme ammattitaitoisia CNC-koneistajia eri pituisiin työsuhteisiin. Mahdollisuus myös vakituisiin työsuhteisiin... Lue lisää »

Haemme ammattitaitoisia AARPORAAJIA asiakasyrityksillemme määräaikaisiin työsuhteisiin

Edellytämme kokemusta aarporauksesta, isompien kappaleiden koneistuksesta sekä asetusten teosta ja ohjelmoinnista. (Ohjaus Heidenhain... Lue lisää »

Avoin hakemus

Etsitkö töitä -vakituista tai määräaikaista? Haluaisitko kokeilla työtä uudella toimialalla? Henkilöstövuokraus Rent-X Oy on... Lue lisää »

Työelämätaitojen merkitys kasvaa tulevaisuuden työelämässä

21.12.2018
Matti Kariola toimitusjohtaja, ManpowerGroup hpl.fi -blogi

Yhteistyötaidot, osaava kommunikaatio ja muutoskyvykkyys ovat keskiössä yksilöiden menestyksessä tulevaisuuden työelämässä.

Työelämäkeskustelun keskiössä on muutos. Hyvä niin, sillä vahva muutos on käynnissä ja siihen pitää mukautua ja valmistautua. Tähän asti keskustelun aiheena on pääsääntöisesti ollut osaajapula eli pohdinta siitä, miten yritykset voivat varmistaa oikeanlaisen osaamisen löytymisen.

Muutoksessa tärkeintä on kuitenkin yksilö. Jotta yritysten muuttuminen onnistuisi menestyksekkäästi, on keskeistä ymmärtää, että kaikki lähtee yksilöiden muutoksesta. Miten jokainen meistä kehittää uraansa muuttuvassa työmaailmassa, mitä yksilöltä odotetaan ja miten säilyttää oma arvonsa muuttuvilla työmarkkinoilla, on avain menestykseen.

Yksilöiden ammatillinen kehittyminen nähdään edelleen lähinnä substanssiosaamisen lisäämisenä. Muuttuvassa työelämässä substanssiosaamisen kartuttaminen ei välttämättä kuitenkaan enää riitä.

Avainosaamista yksilön menestymisen kannalta ovatkin työelämätaidot. Yhteistyötaidot, hyvä kommunikaatio ja muutoskyvykkyys ovat nyt keskiössä. Kun työura tulevaisuudessa koostuu eri tyyppisistä työsuhteista ja rooleista, joita vaihdetaan ja muunnetaan erilaisten projektien ja työvaiheiden mukaan, juuri työelämätaitojen merkitys kasvaa.

Työelämätaidoissa yksilön rooli korostuu

On totta, että jotkut meistä on luontaisesti parempia pehmeinä pidetyissä työelämätaidoissa kuin toiset. Muuttuvissa organisaatiossa se saattaa johtaa osaamisen polarisoitumiseen. Tämän vuoksi onkin erityisen merkityksellistä opettaa, kouluttaa ja tukea työelämätaitoja, jotta jokainen voi kasvattaa omaa osaamistaan.

Samaan aikaan kun yhteiskunnan ja organisaatioiden on annettava tukea näiden taitojen oppimisessa ja kehittämisessä, myös yksilöiden on itse otettava yhä enemmän vastuuta taitojen kartuttamisessa. Erityisesti työelämätaitojen kehittämisessä yksilön rooli korostuu. Tämä johtuu siitä, että työelämätaidot, jos mitkä, ovat taitoja, joiden kehittämisen halu pitää lähteä ihmisestä itsestään. Ne ovat taitoja, jotka pitää elää ja viedä omaan käyttäytymiseensä, joten niiden oppimiseen ei voida pakottaa, vaan yksilön itsensä pitää motivoitua ja haluta kehittyä.

Jotta kehittymiseen pystyy, on tärkeää sekä tuntea itsensä että nähdä nykyinen tilanteensa puolueettomasti. Vain tämän tiedon pohjalta omia taitojaan voi muuttaa ja kehittää.