Avoimet työpaikat

CNC-Koneistaja Espooseen

Haemme asiakkaallemme Espooseen ammattitaitoista CNC-koneistajaa alumiinivalimoon. Työtä tehdään kahdessa vuorossa, klo 6-22 välillä... Lue lisää »

Puikkohitsaaja

Haemme asiakkaallemme Pääkaupunkiseudulle puikkohitsaajaa, jolla on vähintään B-ajokortti. Töitä tehdään eri kohteissa, pääasiassa... Lue lisää »

Sahuri-metallityöntekijä Vepe Oy Peltoselle

Haemme asiakkaallemme Vepe Oy Peltoselle Tuusulaan sahuria/metallityöntekijää. Vepe Oy Peltonen on tehnyt teollista tuotantoa... Lue lisää »

Työkaluvalmistaja-korjausasentaja Vepe Oy Peltoselle

Haemme asiakkaallemme Vepe Oy Peltoselle Tuusulaan työkaluvalmistajaa/korjausasentajaa. Vepe Oy Peltonen on tehnyt teollista tuotantoa... Lue lisää »

Tuotantotyöntekijä-levyttäjä Vepe Oy Peltoselle

Haemme asiakkaallemme Vepe Oy Peltoselle Tuusulaan tuotantotyöntekijää/levyttäjää. Vepe Oy Peltonen on tehnyt teollista tuotantoa... Lue lisää »

CNC-koneistaja Pikapaja Oy:lle

Haemme asiakkaallemme Pikapaja Oy:lle CNC-koneistajaa. Pikapaja Oy on Pohjois-Pohjanmaalla, Pyhäjärven maisemissa toimiva metallialan yritys... Lue lisää »

Palkanlaskija Count Deal Oy:lle Helsinkiin

Etsimme asiakkaallemme Count Deal Oy:lle palkanlaskijaa vakituiseen ja kokoaikaiseen työsuhteeseen. Työpaikka sijaitsee Kauppakeskus... Lue lisää »

Kirjanpitäjä Count Deal Oy:lle Helsinkiin

Etsimme asiakkaallemme Count Deal Oy:lle kirjanpitäjää vakituiseen ja kokoaikaiseen työsuhteeseen. Työpaikka sijaitsee Kauppakeskus... Lue lisää »

Press Brake Operator/Abkant/Särmääjä

We are looking Press Brake Operators/Abkants for our customers . The work is available in multiple locations in Finland. We are looking for... Lue lisää »

Polkupyörien huoltaja Larunpyörälle Helsingin Lauttasaareen

Haemme asiakkaallemme Larunpyörälle polkupyörien huoltajaa kesäksi Lauttasaareen, Helsinkiin. Larunpyora.com / Bikeimport Finland OY on... Lue lisää »

Metallityöntekijä- puikkohitsaaja

Haemme asiakkaallemme Pääkaupunkiseudulle metallityöntekijää, jolla on kokemusta puikkohitsauksesta ja vähintään B-ajokortti. Töitä... Lue lisää »

Lämpöpumppu- ja kylmälaiteasentaja

Haemme asiakkaallemme Pääkaupunkiseudulle ammattitaitoista lämpöpumppu- ja kylmälaiteasentajaa. Töitä tarjolla heti. Hakijalta odotamme... Lue lisää »

Taksinkuljettaja

Haemme asiakkaallemme Helsinkiin useita taksinkuljettajia! Asiakkaamme autot kuuluvat tunnetun ja luotettavan toimijan, Taksi Helsingin... Lue lisää »

Are you looking for some new job experiences?

Are you looking for some new job experiences? Looking for a job – permanent or time-limited? Would you like to try working in some... Lue lisää »

Muuttoautonkuljettaja

Etsimme asiakkaallemme pääkaupunkiseudulle useita ahkeria ja luotettavia muuttoautonkuljettajia! Tarjolla on työ... Lue lisää »

CNC Koneistaja

Etsimme KONEISTAJIA Etsimme ammattitaitoisia CNC-koneistajia eri pituisiin työsuhteisiin. Mahdollisuus myös vakituisiin työsuhteisiin... Lue lisää »

Haemme ammattitaitoisia AARPORAAJIA asiakasyrityksillemme määräaikaisiin työsuhteisiin

Edellytämme kokemusta aarporauksesta, isompien kappaleiden koneistuksesta sekä asetusten teosta ja ohjelmoinnista. (Ohjaus Heidenhain... Lue lisää »

Avoin hakemus

Etsitkö töitä -vakituista tai määräaikaista? Haluaisitko kokeilla työtä uudella toimialalla? Henkilöstövuokraus Rent-X Oy on... Lue lisää »

Vuokratyöntekijät viihtyvät työssään paremmin kuin peruspalkansaajat

6.3.2019
HR Viesti 1/2019. Muokkaus alkuperäisestä tekstistä: Nina From, Rent-X

HPL:n kyselyn mukaan lähes yhdeksän kymmenestä (88 %) vuokratyön tekijästä on myös valmis suosittelemaan vuokratyön tekemistä tuttavilleen. Vuokratyöntekijöiden suositteluhaluja nostaa useampi tekijä: työ on sitä, mitä luvattiin; työnantaja hoitaa palkanmaksun ja muut työsuhdeasiat jämptisti; ja töitä saa nopeasti henkilöstöpalveluyrityksen kautta. Vastaavasti peukalon alaspäin kääntäneiden (12 %) kommenteissa erottui kolme kielteistä asiaa: epäsäännöllinen työ ei miellytä, epätietoisuus työsuhteen jatkumisesta vaivaa ja vuokratyöntekijä ei tunne olevansa ”oman talon väkeä” asiakasyrityksessä.

HPL:n tietojen mukaan puolet vuokratyöntekijöistä on alle 25-vuotiaita, jotka arvostavat vapautta ja joustavuutta. ”Etenkään nuoret ihmiset eivät halua sitoutua yhteen työpaikkaan pitkäksi aikaa”, toteaa Tuliara. Kolmas merkittävä tekijä on lisäansiot. Mielessä tavoite, jota varten säästetään ja vuokratyön tekemisellä kerrytetään kassaa. Neljäs syy liittyy urasuunnitteluun: esim. ravintola-alaa opiskeleva voi määrätietoisesti hankkia ansioluetteloonsa erilaisia ravintoloita, fine diningista pikaruokaan. Viidentenä Tuliara nostaa esille sen, kuinka nopeaa ja helppoa työn saaminen on vuokratyöpalvelun kautta. Sähköistynyt vuokratyönvälitys sopii hyvin erityisesti diginatiivien pir-taan. ”

Lainsuojattomasta salonkikelpoiseksi

Kun isot kansainväliset vuokratyöyritykset – etunenässä Manpower ja Adecco – rantautuivat Suomeen 90-luvun lopulla, vuokratyö oli hetken aikaa ”outo lintu”, joka haki paikkaansa kentällä. Tämä muuttui vuonna 2001, kun työsopimuslakiin tuli merkittävä muutos, jonka myötä myös vuokratyöhön alettiin soveltaa työehtosopimuksia. Tuliara huomauttaa, että vuokratyövoima on määrätietoisesti levinnyt yhä uusille toimialoille. Alkuaikoina haalittiin tilapäisapua ravintolaan tai konttorille, tai sitten teollisuuteen tarvittiin lisää tekeviä käsiä. ”Nyt voi sanoa, että mukana ovat jo kaikki toimialat – ja kaikki tehtävät.”

Vaikka vuokratyövoima purjehtii selvässä myötätuulessa, on HPL:n toivomuslistalla vielä jokunen muutos. Näistä kärkipäässä on teollisuuden työehtosopimusten tuunaaminen. ”Teollisuudessa on edelleen noin sata TES:a, joissa rajoitetaan ulkopuolisen työvoiman käyttöä. Vain tiettyjen ruuhka-huippujen aikana saa turvautua vuokratyövoimaan”, Tuliara harmittelee.

Vuokratyövoima on suomalaisen työelämän muutoksen ytimessä

Vuokratyövoimasta on tullut koko Suomea liikkeellä pitävä voima ”normityön” ohessa: jos vuodessa 140 000 kansalaista tekee vuokratyötä, ei kysymys voi olla mistään marginaalipuu-hastelusta. ”Henkilötyövuosiksi muutettuna alan työllistävä vaikutus on reilu 40 000 työntekijää”, täsmentää Tuliara. Ja vaikka nuoret dominoivat, vuokratyö sopii myös harmaan pantterin kalente-riin. Poiminta tutkimuksesta: erityisesti yli 63-vuotiaat pitävät vuokratyötä mielekkäänä tapana tehdä töitä.

Työrupeaman kestot vaihtelevat hyvinkin paljon. Toimistotyöntekijän äitiysloman sijaisuus voi kestää kolme vuotta, kun taas kauppaliikkeen inventaarioon tarvitaan lisäresurssi kenties vain päiväksi. Toimialoissa on eroa silloin, kun puhutaan kestosta. ”Teollisuuden eri projektit, IT-sektori ja erilaiset asiantuntija- ja toimistotyöt ovat tyypillisesti sellaisia, että työ kestää useamman kuukauden, aika usein puolesta vuodesta vuoteen. Kaupan puolella ja matkailu- ja ravintola-alalla työpätkät ovat lyhyempiä – tällöin esim. kassaa hoitamaan tarvitaan kiireesti sijainen sairastapauksen johdosta.”

Tuliara muistuttaa EU:n vuokratyödirektiivistä (2008), joka ei salli perusteettomien kieltojen tai rajoitusten asettamista vuokratyövoiman käytölle. Kiellot ja rajoitukset ovat turhia, koska direktiivi parantaa vuokratyöntekijöiden suojaa asettamalla vuokratyötä koskevia vähimmäisvaatimuksia ja varmistamalla, että vuokratyöntekijöihin sovelletaan yhdenvertaisen kohtelun periaatetta. Käytännössä ”yhdenvertainen kohtelu” tarkoittaa sitä, että vuokratyöntekijän keskeisten työehtojen on oltava asiakasyrityksessä suoritettavan toimeksiannon ajan vähintään samanlaiset kuin ne olisivat, jos yritys olisi palkannut hänet suoraan samaan tehtävään

Imago kunnossa

Yleinen mielipide ja julkisuusmylly sen sijaan kohtelee vuokratyötä jo varsin hyvin. ”Alalla on ollut ylilyöntejä ja huono maine vielä parikymmentä vuotta sitten, mutta ne ajat ovat takana”, Tuliara toteaa. ”Olemme päässeet mainekuopasta ylös ja nyt vuokratyötä jo arvostetaan. Tähän pääseminen on vaatinut paljon ja voi sanoa, että esimerkiksi meidän jäsenyrityksemme ovat kehittäneet alaa paljon, jotta epäkohdat on saatu oikaistua.” Tuliaran mukaan vuokratyön tulevaisuus vaikuttaa varsin hyvältä. Varsinkin isoilla yrityksillä on jo pitkään ollut suunnitelmat ja prosessit, joiden avulla henkilöstön lisäresursseja haalitaan ja hyödynnetään. ”Näille yrityksille henkilöstöpalveluyritys on strateginen henkilöstökumppani”, kuvailee Tuliara.

Työvoima kansainvälistyy

Samalla kun yhä useampi toimiala kärsii kroonisesta tai ajoittaisesta työvoimapulasta, vuokratyö näyttäytyy apuun rientävänä ritarina kovalla frekvenssillä. Kaikkien ritarien ei silti tarvitsisi puhua täydellistä suomea. Tuliaran mukaan työperäisen maahanmuuton edistäminen on elintärkeää ja helpottuisi kummasti, jos yritykset luopuisivat sangen jyrkästä suomenkielen-taidon vaatimuksestaan. ”Kielivaatimuksia voisi höllätä monessa paikassa”, hän uskoo.

Henkilöstöpalveluyritysten liitto (HPL) on toteuttanut vuokratyön­tekijätutkimuksia vuosina 2007, 2008, 2009, 2010, 2012, 2014, 2016 ja 2018. Tutkimuksissa on selvitetty vuokratyön­tekijöiden mielipiteitä työn sisällöstä ja motivaatiosta, työstä asiakasyrityksissä, mielipiteitä henkilöstöpalveluyrityksestä työnantajana ja vuokratyön mielekkyydestä. Vuoden 2018 tutkimukseen vastasi ennätykselliset 7 165 vuokratyöntekijää 26 alan eri yrityksestä. Tutkimus toteutettiin huhtikuussa 2018.

Vuokratyön neljä ”heimoa”–nykytilanteeseen tyytyväiset työntekijät (44 %) –valinnanvapautta arvostavat pätkätyöläiset (24 %)–asiakasyrityksen palvelukseen haluavat (17 %)–läpikulkumatkalla olevat (15 %).

Lähde: HPL:n Vuokratyöntekijätutkimus 2018

Henkilöstöpalveluyritysten liitto HPL –edustaa reilua 350 henkilöstöpalvelualan yritystä–liiton jäsenyritykset tuottavat monipuolisia henkilöstöpalveluita, mm. HR-, rekrytointi- ja vuokrauspalveluita, työllisyys- ja muutosturvapalveluita, valmennus- ja koulutuspalveluita –Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n jäsen–täyttää 30 vuotta vuonna 2019–toimitusjohtaja Merru Tuliara